Cacheren en stanzen

Kartonnage drukwerk specialist Baskerville te Kontich, Antwerpen, helpt u met gespecialiseerde dienstverlening voor de perfecte afwerking van uw verpakkingen, POS-materiaal en bordspelen.

Wat is cacheren?

Wanneer u een stevige grafische afwerking zoekt, is cacheren de juiste oplossing. Cacheren is feitelijk het drukken / printen op stevig karton. Het drukwerk wordt echter op het karton geplakt.

Cacheren is dus het verlijmen van kartonnen vellen. In het productieproces wordt een topvel en rugvel verlijmd, ook wel het op- en/of tegenplakken van drukwerk op een oppervlakte van karton of kunststof. Het zorgt voor dikte en stevigheid van het drukwerk en wordt daarmee ideaal voor nabewerking. Denk hierbij aan bewerkingen als stansen of snijden.

De stappen in het cacheerproces:

 1. De keuze van het drukwerk.
  Bijvoorbeeld: 130 grams, 170 grams, GD 2, met UV lak of glanslaminaat
 2. Keuze van de kartonsoort voor jouw product. Cacheren kan op grijsbord, minigolf, B golf, BE golf, E golf, EE golf of een andere soort karton
 3. Verlijmen en cacheren
 4. Het karton gaat in de machine
 5. Volautomatisch plakken van de drukvellen op het karton. Daarna wordt het automatisch gewalst. Dit zorgt voor een blijvende hoogwaardige kwaliteit van de gecacheerde drukvellen
 6. De gecacheerde vellen zijn klaar voor de nabewerking zoals stansen of snijden

Het is mogelijk om een topvel tussen 150 – 800 gram te verlijmen op een rugvel tussen 1 en 3 mm. Er is geen minimumformaat. Het maximaal verwerkbaar formaat is 1200 x 1000 mm.

Drukken en keuze van materialen

Drukkerij Baskerville beheert verschillende druktechnieken: digitaal drukwerk, offset en boekdruk van een eenvoudige bedrukking tot full colour. Veredeling van het drukwerk door vernis is in één drukgang mogelijk.

Snijden

We snijden al uw drukwerk perfect op maat. Elk soort karton en papier snijden we, het wordt verpakt of op pallets bij u geleverd. Vellen rondhoeken is ook mogelijk. En natuurlijk kan u ook uw eigen materialen aanleveren.

Stansen / Stanzen

Stansen een vak apart! Door de jarenlange ervaring en moderne stansautomaten kunt u bij ons terecht voor eenvoudig én uiterst complex stanswerk. Wij stansen verschillende materialen en formaten tot 1100 x 800 mm.

HAAL MEER UIT UW DRUKWERK MET CACHEREN

Dankzij cacheren zijn de mogelijkheden van het drukwerk nog uitgebreider. Zo maken wij bijvoorbeeld winkeldisplays en bordspelen  Dit kan dan weer in combinatie met stansen. Maar ook het cacheren van karton voor harde kaften van boeken, agenda’s en brochures behoort tot de mogelijkheden.

Voorbeelden van wat we voor u cacheren:

 • Plafondhangers
 • Baliedisplay’s
 • Voor en achterbladen van boeken
 • Tafelstandaards
 • Verpakkingen

Baskerville heeft een groot aanbod kartonnen communicatiemateriaal welk wij volledig op maat voor u drukken. U heeft een idee, wij verzorgen de uitvoering.