Baskerville

Wij drukken jouw succes verhaal

Birgit / Zaakvoerder

Geert / Sales & Concept

Linne / Prepress & Creative

Lisette / Productie & Calculatie

Missie

Baskerville is meer dan een drukkerij. Wij realiseren papieren en kartonnen dromen. De dromen van ondernemende mensen met passie en doorzettingsvermogen. De dromen van mensen die geloven in hun project, zoals wij ook in het onze geloven.

We maken tijd om te luisteren naar het verhaal van onze klanten en doen al het mogelijke om van hun project een succes te maken. Zo kunnen zij blijven schrijven aan hun verhaal, terwijl wij doen waar we goed in zijn: succesverhalen creëren en projecten tot leven brengen. 

Visie

Met meer dan 80 jaar ervaring mogen we – niet zonder enige trots – zeggen dat we beschikken over heel wat expertise en vakkennis. We doen veel meer dan papier en karton bedrukken. 

We helpen onze klanten bij het bedenken, kiezen en creëren van de juiste communicatiemiddelen om hun project te ondersteunen. Heldere communicatie en snelle actie vinden wij belangrijk voor een vlotte samenwerking, met producten van een uitstekende kwaliteit als resultaat.

Bovendien produceren wij alles in eigen huis, met oog voor mens en milieu.

Sinds 1935

1935

1935
Hubert Hendrix startte in Berchem zijn ‘drukkerij Hubert Hendrix’ op.

1961
Wegens groei verhuist
Drukkerij Hubert Hendrix van Berchem naar Wilrijk.

1961
1965

1965
Bij het overlijden van Hubert neemt zijn enige zoon de zaak over. Jef Hendrix runt vanaf dan samen met zijn echtgenote Lutgart Peeters ‘
Drukkerij Hendrix’.

1979
Drukkerij Hendrix neemt cartonnage Corona over. Dankzij deze grote uitbreiding neemt het productgamma en de service enorm toe.

1979
1983

1983
Die gefuseerde drukkerij/kartonnage wordt omgedoopt tot ‘
Baskerville nv’. Jef koos voor de naam Baskerville als verwijzing naar John Baskerville. De reden daarvoor kan je hier ontdekken.

1997
Tijd voor de 3
de (en huidige) generatie! De vierde dochter van Jef en Lutgart, Birgit, neemt samen met haar man, Geert Cavens, de zaak over. 

1997
2006

2006
Er wordt heel wat geïnvesteerd in de drukkerij. Baskerville koopt machines aan die de snelheid van het productieproces sterk verhogen: Computer-To-Plate (CTP), Speedmaster 74 en een volautomatische lijmmachine.

2011
Na maar liefst 50 jaar verhuist Baskerville van Wilrijk naar het KMO-park XL in Kontich. De Speedmaster 74 wordt vervangen door een gloednieuwe Heidelberg XL75-5. Tevens wordt een volautomatische CTP- installatie in gebruik genomen.

2011
2015

24 juni 2015
Baskerville viert haar 80 jarig bestaan.

2018
De aankoop van een nieuwe digitale pers, nieuwe stansmachines en een automatische snijtafel verhoogt onze capaciteit en productiemogelijkheden.

2016