Promotionele verpakkingen

Verpakkingen die jouw product helemaal tot z’n recht doen komen.

Als we denken aan verpakkingen denken we in eerste instantie aan het veilig opbergen en vervoeren van een product of assortiment producten.
Standaard kartonnen dozen zijn makkelijk verkrijgbaar, maar een op maat gemaakte luxe verpakking is meer dan dat.

Het is een sterk communicatiemiddel naar de ontvanger toe.

Zowel grote bedrijven als kleine spelers kiezen er meer en meer voor hun eigen verpakkingen te laten bedrukken met hun bedrijfslogo en/of een afbeelding van hun product(en).

Verpakkingsmaterialen geven een potentiële koper direct een beeld van de kwaliteit van de producten. Bedrukte verpakkingen geven niet alleen informatie over het product, maar ook de huisstijl van de producent weer. Gebruik van het bedrijfslogo is hier sterk aan te raden. Of het nu om grote bedrukte dozen gaat of kleine cadeauverpakkingen in verschillende formaten, met karton is er veel mogelijk.

Zowel voor verpakkingen van relatiegeschenken, kleine cadeautjes als verzendverpakkingen voor gebruik bij e-commerce zijn bedrukte kartonnen dozen de ideale verpakkingsvorm.

Promotionele verpakkingen zijn niet alleen functioneel en noodzakelijk voor de bescherming van je producten maar een onderdeel van je merk, identiteit.

Verpakkingsvormen en materialen

Er zijn verschillende materialen waar een productverpakking uit gemaakt kan worden. Kartonnen dozen worden echter het meest gebruikt. Karton is een veelzijdig materiaal waarmee je verschillende kanten op kan. Kartonnen dozen zijn er in vele soorten; golfkarton en vouwkarton zijn de meeste gebruikte soorten om bedrukte dozen te maken. In functie van het formaat, het gewicht, de vorm en de kwetsbaarheid van het assortiment kiezen we samen de juiste kartonsoort en het meest geschikte type doos voor jouw product. Cosmeticaproducten, blikjes, drankverpakkingen, verzenddozen voor e-commerce, de keuze is groot.

Hoe doen we het?

Dunne kartonsoorten kunnen we rechtstreeks bedrukken, dikkere soorten karton bekleven we met bedrukte vellen papier, al dan niet voorzien van een beschermlaminaat. Voor het bedrukken en kleven van de vellen werken we met volautomatische machines. Voor het uitstanzen van de verpakkingen maken we gebruik van 1/2 automatische machines.

Wij helpen met ontwerp

Ben je zelf geen ontwerper? Geen probleem, we gaan samen op zoek naar de juiste verpakking voor jouw toepassing.

We luisteren naar jouw verwachtingen en bespreken de verpakkingsvorm die het meest geschikt is. Welke informatie moet er op de verpakking komen? Welke materialen en verschillende formaten zijn een optie? Van een eenvoudige vouwdoos tot een chique doos voor het verpakken van geschenken, alles is mogelijk.

We luisteren goed naar jouw verwachtingen en samen kiezen we de vorm en de stijl van de verpakking. Bodem deksel dozen, vouwdozen of bestaande FEFCO modellen zijn mogelijk. Ook de kleuren van het verpakkingsmateriaal zijn hierbij belangrijk. Het is niet altijd nodig om de dozen volledig te bedrukken. Een blanco doos met een eenvoudige opdruk kan ook zeer mooi zijn. Reken op package design die perfect bij jouw product passen en tegelijkertijd jouw verpakking net dat beetje meer geeft. Helder, duidelijk, overtuigend.

We ontwerpen vervolgens een verpakking met een design dat perfect past bij jouw toepassing.

Werkproces – ontwerp tot productie

Stap 1: Op basis van een eerste gesprek analyseren we jouw behoefte. we zoeken uit wat je juist wil en in welke oplage je dit wenst.

Stap 2: We bezorgen je per e-mail een offerte en een duidelijke omschrijving van hetgeen we voor ogen hebben.

Stap 3: Bij een principieel akkoord werken we ons voorstel uit en maken we een blanco dummy van de bedrukte verpakking.

Stap 4: We testen de dummy en finaliseren het technisch design.

Stap 5: We bezorgen je de tekeningen voor het ontwerp van de bedrukking of ontwerpen dit in samenspraak.

Stap 6: Na goedkeuring van de finale proeven van de bedrukking starten we de productie.

Stap 7: We houden je op de hoogte van het verloop en maken de nodige afspraken i.v.m. levertijdstip en plaats, zodat de ontvanger perfect op de hoogte is.

Ben je op zoek naar promotionele verpakkingen voor jouw onderneming?
Neem dan snel contact op via onderstaand formulier.