pos-materiaal-bedrukken

Van ontwerp tot impact: jouw complete handleiding voor de ontwikkeling van POS materiaal

In de dynamische arena van marketing is jouw zichtbaarheid goud waard. Bij Baskerville weten we dat POS materiaal bedrukken meer is dan een transactie, (POS staat voor Point of sale) het is het creëren van een tastbare connectie tussen jouw merk en je klanten.

Stel je voor: jouw product, perfect gepresenteerd in een display die de essentie van jouw campagne vangt en de aandacht grijpt op het cruciale moment van aankoop.

Wat is POS materiaal? Het zijn de pancartes, toonbankdisplays, schabkaarten, wobblers en presentatiematerialen uit karton of kunststof die jouw producten doen opvallen op de plaats waar het ertoe doet: het verkooppunt of op beurzen.

In een wereld vol keuzes, maakt het juiste POS materiaal het verschil tussen opgemerkt worden of opgaan in de massa. Met onze jarenlange ervaring helpen we je niet alleen kiezen, maar ook met het creëren van de mooiste producten in papier en karton.

Laat je inspireren door onze inzichten en ontdek hoe je met Baskerville’s vakmanschap, van idee via offerte naar creatie, checken van bestanden en productie tot snelle levering, jouw merk laat schitteren. Dit alles met oog voor perfectie en persoonlijk contact.

Het belang van hoogwaardig point of sale materiaal

In de wereld van point-of-sale (POS) marketing is de kwaliteit van je drukwerk niet zomaar een detail – het is een directe weerspiegeling van jouw merk, van jouw bedrijf. Bij Baskerville begrijpen we dat elk item, zowel een toonbankdisplay, relatiegeschenken als een affiche een kans is om een blijvende indruk te maken. Het gebruik van displaymateriaal dient vele doeleinden, het gaat niet alleen om het product dat je verkoopt, maar om het verhaal dat je vertelt en de ervaring die je creëert. Het moment om jezelf en je onderneming  te promoten bij  potentiële klanten en de verkoop van je producten te stimuleren op een manier die bij je merk past.

Kwaliteit die spreekt zonder woorden

Stel je voor: een klant loopt langs, een heldere, mooi vormgegeven display trekt zijn aandacht. De kleuren zijn levendig, de bedrukking is perfect, de boodschap is duidelijk en doordacht en het gevoel is onmiskenbaar. Dit is geen toeval, dit is het resultaat van gedegen vakmanschap. Het vertelt je klant dat je merk staat voor kwaliteit, aandacht voor detail en professionaliteit. In een fractie van een seconde wordt jouw merkperceptie gevormd.

Voorbeelden die het verschil maken

Denk bijvoorbeeld aan een luxe cosmetica display gemaakt uit premium karton met een matte afwerking en spot-UV details. Of neem een luxueuze kartonnen geschenkverpakking met een inlay die het product mooi doet uitkomen.  Deze voorbeelden van POS materiaal gebruiken stralen niet alleen uitmuntendheid uit, maar ze zijn ook ontworpen om de tand des tijds te doorstaan, waardoor jouw investering nog lang na de campagne waarde blijft toevoegen.

Er zijn vele soorten Pos materiaal, onze experts weten, kwaliteit is geen optie, maar een standaard. We zetten ons in om je niet alleen het beste in POS drukwerk te bieden, maar ook de zekerheid dat jouw merk altijd op zijn best wordt gepresenteerd. Want als het op jouw merk aankomt, is alleen het beste goed genoeg. Personaliseren is de boodschap.

Soorten karton voor POS materiaal

Bij het kiezen van het juiste materiaal voor jouw POS-materiaal, is het belangrijk om een balans te vinden tussen esthetiek, duurzaamheid en kosten per stuk. Bij Baskerville hebben we een assortiment aan materialen getest en gebruikt, elk met hun eigen unieke eigenschappen. Hier is een overzicht van enkele populaire opties en wat ze kunnen betekenen voor jouw campagne en de daaraan gekoppelde omzet.

Vouwkarton (vlakkarton)

Voordelen:

 •  vouwkarton is licht, maar sterk in verhouding met de relatief geringe dikte
 •  het is makkelijk  te voorzien van bedrukking in offset of digitaal
 • het is na rillen of perforeren uitstekend te vouwen in alle richtingen
 •  Vouwkarton is net als papier eenvoudig te recycleren

toepassingen:

 • Vouwkarton is ideaal om te gebruiken voor relatief kleine verpakkingen en eenvoudige displays
 • meestal zijn deze verpakkingen en displays klein toe te vouwen wat de kosten voor verzending ten goede komt

golfkarton

Voordelen:

 • golfkarton bestaat in verschillende soorten en samenstellingen en kan naargelang formaat en vereiste sterkte van het eindproduct ingezet worden voor vele toepassingen
 • is makkelijk te rillen en geeft mogelijkheden tot fijne afwerking van de zichtbare randen van dozen of displays
 • Golfkarton leent zich uitermate tot het cacheren met topkwaliteit offset of digitaal bedrukt papier.
 • golfkarton is (ook in gecacheerde vorm) eenvoudig te recycleren

toepassingen:

 • golfkarton is bijzonder geschikt voor het maken van verschillende soorten displays en verpakkingen met veel vouwlijnen

grijskarton

Voordelen:

 • grijskarton is zeer rigide en vlak en uitstekend te gebruiken voor displays met grote vlakken en een beperkt aantal vouwen
 • grijskarton is zeer geschikt voor het uitsnijden van grillige contourlijnen, door de hardheid en de vormvastheid van het materiaal is een uitstekend kwaliteit gegarandeerd.
 • Net zoals golfkarton leent grijsbord zich uitermate tot het cacheren met topkwaliteit offset of digitaal drukwerk

toepassingen

 • grijskarton geeft het beste resultaat bij gebruik voor vrij eenvoudige, handig op te zetten toonbankdisplays

Bij Baskerville helpen we je graag met het navigeren door één van onze opties om het materiaal te vinden dat het beste past bij jouw merk en campagne. Onze meer dan 40 jaar ervaring in pos-materiaal bedrukken en ons uitgebreid assortiment staan garant voor een keuze die niet alleen optisch aantrekkelijk is, maar ook praktisch en verantwoord.

POS Bedrukkingstechnieken

De keuze van de druktechniek is net zo cruciaal als het materiaal zelf. Bij Baskerville hebben we 2 druktechnieken tot onze beschikking die elk hun eigen voordelen hebben voor verschillende POS-materialen. Hieronder verkennen we deze methoden en hoe je de juiste techniek voor jouw project kiest en ervoor zorgt dat je diensten of artikelen extra opvallen.

Offsetdruk

Beschrijving: Offsetdruk is ideaal voor hoge volumes en staat bekend om zijn uitzonderlijke afdrukkwaliteit en optimale kleurnauwkeurigheid.

Wanneer te kiezen:

 • Grote oplagen waarbij consistentie belangrijk is.
 • Wanneer je werkt met papier of karton.
 • Voor gedetailleerde grafische ontwerpen in full color .

Digitaal Drukken

Beschrijving: Digitaal drukken biedt meer flexibiliteit voor kleinere oplagen en personalisatie, met een snelle omkeertijd.

Wanneer te kiezen:

 • Voor kleinere oplagen of gepersonaliseerde acties.
 • Als je snel prototypes of eindproducten nodig hebt.
 • Bij het werken met variabele data of als elk item uniek moet zijn.

Ecologisch verantwoord POS Materiaal

Duurzaamheid is geen trend, maar een essentiële overweging voor bedrijven die toekomstgericht denken. Bij Baskerville begrijpen we dat jouw keuze voor POS materiaal een statement is over jouw merkwaarden en de verantwoordelijkheid die je neemt voor onze planeet. In een markt waar consumenten steeds bewuster kiezen, kan ecologisch POS materiaal een krachtig instrument zijn om jouw commitment aan een groenere toekomst te tonen en bij je klant een blijvende indruk achter te laten

Waarom duurzaamheid telt

Duurzaamheid in POS materialen gaat over het verminderen van de ecologische voetafdruk door het gebruik van materialen die recycleerbaar, herbruikbaar of afkomstig zijn uit hernieuwbare bronnen. Het gaat ook om productieprocessen die energie-efficiënt zijn en het welzijn van de planeet vooropstellen. Door milieuvriendelijke keuzes te maken, toon je niet alleen leiderschap in jouw branche, maar bouw je ook aan een merk dat klanten kunnen vertrouwen en waar ze trots op zijn om te ondersteunen. Jouw keuzes zullen je klant zeker sturen in zijn beslissingsproces

Voorbeelden van ecologisch verantwoorde praktijken

 • Gerecycled Papier en Karton: Door te kiezen voor POS materialen gemaakt van gerecycled papier en karton, verminder je de vraag naar nieuwe grondstoffen en draag je bij aan een circulaire economie.
 • Energie-Efficiënte Productie: We investeren in technologieën die minder energie verbruiken en de uitstoot van broeikasgassen verminderen tijdens het productieproces.

Bij Baskerville is duurzaamheid meer dan alleen een keuze, het is een integraal onderdeel van hoe we zaken doen. We helpen je graag bij het vinden van POS oplossingen die niet alleen effectief zijn in marketing, maar ook vriendelijk voor de aarde. Samen kunnen we een verschil maken voor jouw merk en onze planeet.

Aanpasbaar POS ontwerp

Flexibiliteit in vormgeving is de sleutel tot het creëren van POS-materiaal dat niet alleen vandaag aanspreekt, maar ook morgen relevant blijft. Bij Baskerville geloven we dat aanpasbaarheid in ontwerp essentieel is voor het succes van je campagne. Het stelt je in staat snel in te spelen op marktveranderingen, seizoensinvloeden en consumentengedrag, waardoor je altijd een stap voor blijft en je klanten stimuleert om terug te komen.

De Kracht van flexibele creaties

Een aanpasbare opmaak betekent dat je met minimale aanpassingen je POS-materiaal kunt hergebruiken of bijwerken voor verschillende promoties of evenementen. Dit is niet alleen kostenefficiënt, maar zorgt ook voor een consistente merkervaring over verschillende touchpoints. Het vermogen om snel te reageren op trends en feedback van klanten maakt je merk dynamisch en attent.

Tips voor aanpasbare lay-outs

 • Modulaire opbouw: Creëer POS-elementen die je gemakkelijk kunt aanpassen of vervangen. Modulaire displays of verwisselbare panelen zijn perfecte voorbeelden.
 • Uniforme branding: Zorg ervoor dat je kernbranding consistent blijft, terwijl je ruimte laat voor specifieke campagneboodschappen.
 • Eenvoudig aanpasbare templates: Ontwikkel templates die je snel kunt aanpassen met nieuwe afbeeldingen of tekst, zonder dat je het wiel opnieuw hoeft uit te vinden.
 • Kwalitatieve basis materialen: Investeer in kwalitatieve materialen die meerdere aanpassingen kunnen doorstaan zonder tekenen van slijtage.

Bij Baskerville helpen we je niet alleen met het ontwerpen van aanpasbaar POS-materiaal, maar bieden we ook de ondersteuning en expertise om deze aanpassingen efficiënt door te voeren. Zo blijft je actie fris, relevant en altijd een stap voor op de concurrentie.

POS campagne tips

Een succesvolle POS campagne kan het verschil maken tussen een product dat de aandacht trekt en één dat onopgemerkt blijft. Bij Baskerville hebben we de kunst van het opzetten van succesvolle POS acties geperfectioneerd. Hier is een stap-voor-stap gids die je kunt volgen, verrijkt met inzichten uit onze ervaringen en succesverhalen.

Stap-voor-Stap naar Succes

 1. Doelstellingen definiëren: Begin met een duidelijk beeld van wat je wilt bereiken. Wil je de verkoop van een specifiek product verhogen, merkbekendheid creëren, of een nieuwe doelgroep aanspreken?
 2. Ken je publiek: Begrijp wie je klanten zijn en wat hen aanspreekt. Dit zal de basis vormen voor je ontwerp- en productkeuzes.
 3. Ontwerp met aandacht: Ontwikkel POS materialen die in het oog springen en een verhaal vertellen dat resoneert met je doelgroep. Zorg voor een duidelijke call-to-action (CTA).
 4. Kies het juiste materiaal: Afhankelijk van je doelstellingen en de locatie van je campagne, kies je materialen die de boodschap optimaal overbrengen.
 5. Druktechniek afstemmen: Selecteer een druktechniek die past bij je materiaalkeuze en de gewenste uitstraling van je actie.
 6. Logistiek en plaatsing: Plan hoe je het POS materiaal gaat distribueren en waar het geplaatst zal worden voor maximale impact.
 7. Meten en aanpassen: Evalueer de effectiviteit van je actie door middel van verkoopgegevens, klantfeedback en andere KPI’s. Wees bereid om aanpassingen te maken om de resultaten te verbeteren.

Voorbeelden van succes

Levendige Yaka-verpakking verenigt Afrika, vreugde, smaak.
Een exclusieve uitstraling aan de producten geschikt om in apotheken en de betere biowinkels te plaatsen.

Bij Baskerville zijn we trots op ons vermogen om bedrijven te ondersteunen bij het creëren van POS campagnes die niet alleen de aandacht trekken, maar ook echte resultaten opleveren. Onze ervaring, gecombineerd met jouw visie, kan een onverslaanbare formule zijn voor succes.

Effectieve point-of-sale displays

Een goede display doet meer dan alleen producten presenteren, hij trekt de aandacht, communiceert een boodschap en motiveert tot aankoop. Bij Baskerville hebben we door de jaren heen geleerd wat een display succesvol maakt. Hier delen we enkele cruciale elementen en ontwerptips die de impact van jouw POS displays maximaliseren.

De sleutels tot effectiviteit

Aandacht trekkend: Een perfecte display valt op in een drukke retailomgeving. Hij gebruikt kleur, licht of beweging om de ogen van voorbijgangers te vangen.

Merkconsistentie: Het ontwerp moet consistent zijn met jouw merkidentiteit, zodat klanten je merk direct herkennen en vertrouwen.

Duidelijke Boodschap: Een heldere en beknopte boodschap zorgt ervoor dat klanten snel begrijpen wat je aanbiedt en wat de voordelen zijn.

Interactieve Elementen: Interactieve displays die klanten uitnodigen om producten aan te raken, te gebruiken of erover te leren, kunnen de betrokkenheid en de verkoop stimuleren.

Ontwerptips voor maximale impact

 1. Focus op de klantreis: Plaats je display op een strategische locatie waar hij de klant op het juiste moment in zijn aankoopproces aanspreekt.
 2. Gebruik hoogwaardige afbeeldingen: Zorg voor professionele en hoge-resolutie afbeeldingen die jouw artikelen perfect laten zien.
 3. Beperk de tekst: Houd tekst op de display beknopt en “to the point”. Te veel tekst kan overweldigend zijn en de aandacht afleiden. In sommige gevallen volstaat het bedrukken met logo om de boodschap duidelijk te maken.
 4. Test verschillende ontwerpen: Experimenteer met verschillende ontwerpen en indelingen om te zien wat het best is in het aantrekken en in gesprek gaan met je klanten.
 5. Zorg voor leesbaarheid: Lettertypen en kleuren moeten vanaf een afstand leesbaar zijn en passen bij de algemene esthetiek van de winkel.

Bij Baskerville combineren we deze principes met jouw unieke merkwaarden om displays te creëren die niet alleen mooi zijn, maar ook memorabel. Onze ontwerptips zijn bedoeld om je te helpen een display te creëren die niet alleen de aandacht trekt, maar zeker ook de verkoop bevordert.

aantrekkelijke promotiemateriaal

In de detailhandel is visuele aantrekkingskracht niet alleen oppervlakkig, het is essentieel. Bij Baskerville weten we dat esthetiek een krachtige rol speelt in de klantbeleving. Verleidelijke POS materialen kunnen de beslissende factor zijn die klanten naar je producten trekt en hen overtuigt tot een aankoop.

Het belang van esthetiek

Functioneel ontworpen POS materiaal spreekt tot de verbeelding van de klant, vertelt een verhaal en creëert een emotionele band. Het gaat om meer dan alleen felle kleuren en sprekende beelden, het gaat om het creëren van een ervaring die de klant bijblijft. Esthetiek in POS materialen kan ook de waargenomen waarde van je producten verhogen en een gevoel van kwaliteit en verfijning uitstralen. Ontdek hoe onze producten, waar jij naar op zoek bent, een positieve impact hebben op jouw verkoopcijfers.

Suggesties voor interessante ontwerpen

 1. Ken je merkpersoonlijkheid: Zorg ervoor dat je ontwerp overeenkomt met de persoonlijkheid en waarden van je merk. Een consistent gebruik van je huisstijl is de sleutel tot herkenbaarheid.
 2. Gebruik kleur strategisch: Kleuren hebben de kracht om emoties op te wekken en gedrag te beïnvloeden. Kies kleuren die passen bij je boodschap en aanzetten tot actie.
 3. Speel met texturen: Texturen kunnen een extra dimensie toevoegen aan je ontwerp en de tastbare ervaring van je POS materiaal verrijken.
 4. Integreer je product: Ontwerp je POS materialen zodanig dat ze je product complementeren en versterken, niet overschaduwen.
 5. Aandacht voor typografie: Een leesbaar lettertype dat past bij je ontwerp kan je boodschap versterken. Vermijd overmatig gebruik van verschillende lettertypen.
 6. Balans in het ontwerp: Een weloverwogen ontwerp is gebalanceerd en heeft een duidelijk focuspunt. Zorg ervoor dat je ontwerp niet te druk is en dat belangrijke informatie eruit springt.
 7. Innovatie en trends: Blijf op de hoogte van de laatste ontwerptrends en technologische innovaties die je kunt gebruiken om je POS materialen te onderscheiden.

Bij Baskerville streven we ernaar om POS materialen te creëren die niet alleen de aandacht trekken, maar ook een blijvende indruk achterlaten. Onze ontwerptips zijn bedoeld om je te helpen. ontwerpen die niet alleen mooi zijn, maar ook functioneel en in lijn met je merkidentiteit.

Het succes van je POS campagne hangt af van een aantal zorgvuldig overwogen keuzes. Van het selecteren van het juiste materiaal en het toepassen van de druktechnieken tot het ontwerpen van flexibele en duurzame displays, elk aspect van plafondhangers, vloerdisplays, posters, folders, vlaggen, vloerstickers, banners, stickers tot visitekaartjes draagt bij aan hoe jouw merk wordt waargenomen en ervaren op de verkoopvloer.

Bij Baskerville hebben we de expertise en ervaring om je door dit proces te leiden, met de nadruk op kwaliteit, duurzaamheid en esthetiek.

Klaar om je POS materiaal te bestellen bij Baskerville? Onthoud dan deze belangrijkste punten:

 • Kwaliteit voorop: Kies voor hoogwaardige materialen om een positieve merkperceptie te versterken en producten of diensten te stimuleren.
 • Duurzaamheid als standaard: Implementeer duurzame materialen en praktijken om niet alleen de planeet te helpen, maar ook om te voldoen aan de verwachtingen van milieubewuste consumenten.
 • Flexibiliteit in design: Ontwikkel aanpasbare designs die je in staat stellen snel in te spelen op veranderende marktomstandigheden.
 • Effectiviteit door aandacht: Creëer werkende displays door aandacht te besteden aan esthetiek, merkconsistentie en klantinteractie.
 • Impact: Maak gebruik van oogstrelende ontwerpen om een blijvende indruk te maken en klanten te verleiden op de winkelvloer.

Laatste aanbevelingen

Wanneer je het juiste POS materiaal voor je actie kiest, overweeg dan het volgende:

 1. Doel en doelgroep: Wie wil je bereiken en wat wil je bereiken? Laat je keuzes hierdoor leiden.
 2. Budget en ROI: Weeg de kosten af tegen de verwachte opbrengst. Een grotere investering in kwaliteit kan leiden tot een hogere return on investment.
 3. Testen en evalueren: Test verschillende ontwerpen en materialen en evalueer hun prestaties. Gebruik deze gegevens om toekomstige beslissingen te informeren.
 4. Expertise inzetten: Maak gebruik van de kennis en ervaring van professionals. Bij Baskerville staan we klaar om je te adviseren en te ondersteunen bij elke stap.

Door deze richtlijnen te volgen, kun je een POS campagne opzetten die niet alleen de aandacht trekt, maar ook een authentieke merkervaring creëert en de verkoop stimuleert.

Onthoud dat de kracht van  POS materiaal niet onderschat mag worden, het is een directe weerspiegeling van je merk en de waarden die het vertegenwoordigt.

Zin om direct aan de slag te gaan met (nieuw) point-of-sale materiaal voor jouw onderneming? Neem dan direct contact met ons op en we maken van jouw POS-materiaal ook een impactvolle display!